Våra aktiviteter

Vi har gemensamma aktiviteter tillsammans med två närliggande familjedaghem (familjedaghemmet Solrosen- Cecilia Enman och familjedaghemmet Ekorren- Susanne Winberg)tre förmiddagar i veckan. Förutom att vi har väldigt trevligt tillsammans så får barnen även träna på att vara i en större grupp samt lär känna de andra barnen och dagmammorna vilket är mycket viktigt inför vikariesituationer.

Våra gemensamma aktiviteter är:

Skogen/ naturskola

053

En förmiddag i veckan går vi till årstaskogen där vi på ett lekfullt sätt får utforska och lära oss om skogen, de djur och växter som finns där samt hur vi ska värna om miljön. Vi följer årstiderna och barnens naturliga nyfikenhet för att skapa meningsfulla temaarbeten tillsammans.

Parkträffar

010

En förmiddag i veckan träffas vi i en park för att leka tillsammans med de andra två familjedaghemmen. Vi går till olika parker i vårt närområde, men åker även till parker som ligger längre bort då vi ofta tar med oss mat och äter vår lunch i parken.

Musik och rytmik

008

En förmiddag i veckan träffas vi för att ha musik och rytmik. På vinterhalvåret har vi denna aktivitet inomhus i en större lokal här i Årsta men på sommaren är vi ute. Vi har omväxlande sångsamlingar där vi spelar instrument, gymnastik eller rytmikpass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>